Latest Blogposts

Perspectief geeft diepte aan je tekening

Hoe creëer ik diepte/perspectief in mijn tekening?

Dit is een vraag die wij vaak voorbij zien komen. Is dit ook iets waar jij tegenaan loopt? In onderstaande video laat, illustrator en docent tekenen,
Jan de Borst kort zien hoe je aan de hand van een basis plat vierkant een kubus met diepte kunt tekenen.

 

 

YouTube voorvertoningsafbeelding

 

Dit is een kort fragment uit het onderdeel perspectief tekenen van
onze complete online tekencursus "Leer Tekenen Online".
Hierin legt hij stap voor stap uit hoe je jezelf kunt aanleren om altijd om de juiste manier diepte te geven aan je tekening binnen een plat vlak. Door gebruik te maken van één of meerdere verdwijnpunten en een horizon zorg je dat binnen je tekening sommige voorwerpen, voor het oog, op de voorgrond en andere juist verder naar de achtergrond komen te staan.

Door een aantal eenvoudige aanwijzingen en tips te volgen maak je jezelf deze techniek snel eigen en zorg je dat de perspectief in iedere tekening die je maakt ook echt klopt. Ook komt in de tekencursus het gebruik van (slag)schaduw aan bod. Ook dit onderdeel wordt a.h.v. een aantal duidelijke voorbeelden aan je uitgelegd. Hiermee worden je tekeningen nog spannender om naar te kijken en geef je nog meer diepte aan je creatie.

Hieronder zie je nog wat voorbeelden en oefeningen welke nog meer behandeld worden binnen het onderdeel perspectieftekenen uit onze complete online tekencursus "Leer Tekenen Online".

perspectief_tekenen_01

perspectief_tekenen_02

Voorbeeld: Oefening waarbij de basisvorm van een kubus in perspectief langzaam wordt vervangen door een piramide en cilinder.

perspectief_tekenen_07

Voorbeeld: Oefening waarbij je goed leert om een straatbeeld op te zetten in perspectief met behulp van slechts één verdwijnpunt.

Dus wil jij ook de diepte in met jouw tekentalent? Of zou je graag willen leren om verschillende tekentechnieken stap voor stap uitgelegd te krijgen door een professional
vanachter je eigen computer, laptop of tablet? Kijk dan even hier naar wat je verder kunt verwachten van deze zeer complete online tekencursus. Wij beloven dat wanneer
je de cursus, stap voor stap, volgt en na ieder onderdeel hetgeen je geleerd hebt ook gaat toepassen in je eigen tekeningen je snel stappen zult maken in je tekenkunde.

Alle verschillende tekentechnieken welke in de online cursus uitvoerig worden uitgelegd zijn:

  • Perspectief tekenen
  • Cartoon- en Striptekenen
  • Portret tekenen
  • Interieur tekenen
  • Figuur tekenen
  • Het afmaken van tekeningen
  • Het werken met kleurpotloden

Heb je nog vragen op teken of ontwerp gebied waar je onze hulp wel bij zou kunnen gebruiken?
Laat gerust een reactie achter op dit blogbericht en we helpen je graag verder.