Latest Blogposts

Tekenen kan je leven verrijken

Ben jij net als ik creatief ingesteld? Heb je dan ook dat je tijdens een telefoon gesprek meteen iets begint te krabbelen op een stukje papier? Of zodra je iets in je huis of aan je tuin wilt veranderen dat je het meteen wilt uittekenen? Kortom, je hebt ergens wel talent om te kunnen tekenen maar beschikt misschien niet over de juiste kennis of technieken om er echt verder wat mee te doen.

Beleef (weer) plezier aan het tekenen

Ik heb daar van jongs af aan al een hoop plezier aan beleefd en heb uiteindelijk mijn beroep gemaakt van het ontwerpen en vormgeven.
Echter dat blijft toch altijd anders dan het spontaan iets tekenen wat ik vroeger op school veel deed. In de praktijk gebruik ik bepaalde teken technieken natuurlijk nog wel. Zoals cartoon- of striptekenen komt nog wel eens voor dat ik voor een klant moet verzorgen. Ook komt het wel voor dat ik voor een bepaald project juist iets in perspectief moet uitwerken. Echter blijven er ook een aantal tekenen technieken welke ik in de praktijk, als grafisch vormgever, weinig of helemaal niet meer toepas. Dat is jammer want ik heb daar vroeger in mijn vrije tijd een hoop plezier aan beleefd. Puur als hobby.

Tekenen kent vele technieken

Ik hoor van veel mensen om me heen die ook vroeger vaak graag zaten te schetsen of illustreren dat ze daar nu gewoon weinig meer mee doen. Vaak vragen ze dan aan mij of ik ze dat niet kan leren. Nu help ik regelmatig mensen om de bovengenoemde teken technieken (weer) bij te brengen en dat gaat me ook prima af.
Er zijn echter veel meer teken technieken die ik wel enigszins beheers maar waar ik geen expert in ben ook niet zomaar een cursus over kan geven.
Toch wil ik andere graag verder helpen maar dan wel alleen met behulp van goed cursusmateriaal van een echte expert op het gebied tekenen en illustreren.

Gelukkig ken ik diegene al jaren in de persoon van Jan de Borst. Hij is al jaren een veel gevraagde illustrator bij veel reclamebureaus maar ook bij particuliere opdrachtgevers. Samen met Jan ben ik dan ook de afgelopen maanden druk bezig geweest om een goede uitgebreide basis cursus te maken op gebied van de veelzijdigheid aan tekenentechnieken zoals:

  • Perspectief tekenen
  • Cartoon- en Striptekenen
  • Portret tekenen
  • Interieur tekenen
  • Figuur tekenen
  • Het afmaken van tekeningen
  • Het werken met kleurpotloden

Voorbeelden vanuit de cursus:

Leer tekenen online Leer tekenen online Leer tekenen online Leer tekenen online

Natuurlijk is tekenen online te leren

Voor deze cursus is Jan de ideale expert en docent. Hij heeft vele jaren ervaring als professioneel freelance Illustrator. Wij hebben hem opgenomen terwijl hij ieder onderdeel stap voor stap voor doet en toelicht. Ik denk dat iedereen die graag tekent, of het wil leren, met deze zeer complete online video tekencursus op eenvoudige wijze (weer) snel de juiste technieken kan aanleren en er steeds beter in worden. Ik ben dan ook trots dat de cursus "Leer Tekenen Online" vanaf nu op mijnreclamewereld.nl kan worden aangeboden. Ik zou er voor "tekenen"! Jij toch ook? Zoals Jan altijd zegt "Tekenen kan je leven verrijken". Dus lijkt het jou ook wat om (beter) te leren tekenen, geheel op je eigen tempo en met videolessen, door een professionele illustrator, die je altijd weer even kan terugkijken dan is dit echt wat voor jou. Kijk geheel vrijblijvend op de tekencursus pagina waarop alles nog eens duidelijk wordt uitgelegd.