Latest Blogposts

Van Schets tot Sinterklaas Surprise

Het afgelopen weekend was het dan weer zover "het heerlijk avondje" was weer gekomen. Sinterklaas was weer in het land.
Het kinderfeest van ons allemaal! Los van de discussie die vooral dit jaar weer los is gekomen, is en blijft het een feest. Toch?

Het leuke voor ons volwassenen is dat we er voor ons zelf ook een  mogelijkheid hebben bij bedacht zodat we elkaar door middel van een gedicht en/of surprise elkaar, in naam van Sinterklaas, op een leuke manier de waarheid kunnen vertellen. Ieder jaar weer iets waar ik van tevoren tegenop zie maar wanneer ik dan eenmaal weer bezig ben toch merk dat het echt leuk is om te doen. Het blijft toch iets waar iedereen z'n creativiteit in kwijt kan. Natuurlijk is de één daar van nature beter in dan de ander maar is vaak de moeite die de persoon er in heeft gestopt die een gedicht en surprise dat persoonlijke tintje geeft. Mooi of lelijk heeft er uiteindelijk niks mee te maken. Het is gewoon leuk en erg gezellig.

Graag deel ik met jullie het ontstaan van mijn Sinterklaas surprise van dit jaar. Het gedicht zal ik verder achterwege laten juist omdat dit dan wellicht iets te persoonlijk word. Maar ik laat graag zien hoe ik van een ruw schetsidee tot mijn uiteindelijke surprise ben gekomen. In de hoop dat sommige van de lezers ook hun surprise zouden willen delen via een reactie op dit bericht bijvoorbeeld. Gewoon leuk om te zien waar jullie toe zijn gekomen en wellicht helpen we elkaar op die manier aan ideeën voor een Sinterklaas surprise voor een volgend jaar.

Het idee voor een Sinterklaas Surprise

Hoe kom je nu tot een goed gedicht en de perfecte Sinterklaas surprise voor de persoon die je hebt. Ik schrijf meestal voor mezelf eerst een aantal dingen op die echt slaan op degene waarvoor ik het gedicht en de surprise moet gaan maken. Eigenlijk vind ik dan ook dat je altijd beide moet maken maar uiteraard is ook dat erg persoonlijk. Dit jaar had ik mijn schoonvader en dus had ik al snel een aantal punten op papier en ook een aantal uitspraken die hij altijd doet. Zonder al teveel in detail te willen treden, nogmaals het gedicht hou ik voor mezelf, maar de surprise moet natuurlijk ook altijd op de persoon slaan. Mijn schoonvader roept altijd dat hij vroeger erg sportief was en dan vooral erg SNEL! Naar eigen zegen zo snel dat er bijvoorbeeld nooit een foto van gemaakt kon worden. Verder beweert hij dat zijn bijnaam "DE HAAS" was. Tegenwoordig doet hij weinig meer actief aan sport behalve een kaartje leggen. Kortom daar ben ik mee aan de slag gegaan... door eerst een gedicht te schrijven kom je meestal snel op een bijpassende surprise. De bijnaam van toen  "De Haas" wilde ik combineren met zijn hobby van nu "kaarten" combineren. De keuze was snel gemaakt ik ging een grote speelkaart maken, en wel een unieke, ik ging voor de "Schoppen Haas".

Van schets tot Sinterklaas Surprise

Om het mezelf iets lastiger te maken wilde ik de kaart wat diepte mee geven dus een aantal verschillende lagen karton over elkaar waardoor de te tekenen Haas goed tot uiting zou komen.
Hieronder laat ik in een aantal stappen zien hoe dit proces ongeveer is verlopen. Van eerste ruwe schets op papier naar de uiteindelijk uitgewerkte Sinterklaas Surprise. Ik zou het erg leuk vinden wanneer jullie zouden willen reageren op dit blogbericht en wellicht in je reactie een foto erbij willen doen van jouw Sinterklaas Surprise die je hebt gemaakt en/of hebt gekregen dit jaar.

Hieronder volgt: "The Making of... De Schoppen Haas"

sinterklaasblog-eerste-schets-surprise-schoppen-haas-mijnreclamewereld

De eerste ruwe schets voor mijn Sinterklaas Surprise

sinterklaasblog-schets-uitvergroting-op-schaal-surprise-schoppen-haas-mijnreclamewereld

De uitvergroting van de schets naar het uiteindelijke formaat 70x45cm

sinterklaasblog-snijvlakken_bepalen-surprise-schoppen-haas-mijnreclamewereld

snijvlakken bepalen om kaart diepte mee te geven

sinterklaasblog-diepte-meegeven-surprise-schoppen-haas-mijnreclamewereld

De illustratie van "De Schoppen Haas" uitgesneden als bovenste laag

 

sinterklaasblog-de-losse-elementen-surprise-schoppen-haas-mijnreclamewereld

De overige losse elementen ook apart uitgesneden voor op de kaart

sinterklaasblog-uitwerking-surprise-schoppen-haas-mijnreclamewereld

De illustratie van "De Schoppen Haas" voorzien van een zwarte outline.

sinterklaasblog-het-resultaat-surprise-schoppen-haas-mijnreclamewereld

Het resultaat voor- en achterzijde van de Sinterklaas surprise... "De Schoppen Haas"

Hoop dat ik zo een klein beetje het creatieve proces heb kunnen tonen achter mijn Sinterklaas surprise van dit jaar.
Zou het leuk vinden wanneer jij je reactie achter laat hieronder en wellicht ook jouw surprise zou willen delen met mij en de rest van de lezers en bezoekers van dit blog.